vwo+

Ben je nieuwsgierig? Vraag je altijd waarom? Leren gaat je gemakkelijk af en je gaat met twee vingers in de neus door je basisschooltijd heen? Je hebt een onderzoekende houding en zin om net iets meer te doen dan de gewone VWO-lesstof? Dan is onze VWO+ klas iets voor jou. Je gaat iets sneller door de lesstof heen dan normaal en daarnaast voer je per vak een vwo+ opdracht uit en ga je twee projecten doen.

De lessen in de vwo+ klas staan in het teken van onderzoekend leren. Dat is motiverend voor leerlingen én docenten. Je docent legt je bijvoorbeeld de grammaticaregels niet uit, maar je gaat juist zelf aan de slag om de grammatica van een taal te begrijpen. Want door te doen, leer je. Ook kom je al lerend steeds meer te weten over jezelf en je interesses. Daarom dagen we je uit af en toe de diepte in te gaan, andere aspecten van een vak te leren kennen en je horizon te verbreden. Dat kan o.a. ook door twee vakoverstijgende projecten die je gaat doen. In het eerste jaar zijn dat ‘Organiseer & Leer’ en ‘Galactica’. Bij het eerste organiseer je samen met een groepje een workshop of excursie voor je klas. Je leert keuzes maken, samenwerken en reflecteren op het proces. Bij het tweede project ontwikkel je b.v. een nieuwe taalvorm voor een zelf verzonnen planeet terwijl je klasgenoten bedenken hoe de mensen zich daar ontwikkelen.

Kijk mee!

Check hieronder de video.

ander onderwijs

havo / vwo

Kies je voor havo/vwo? Dan maak je tijdens gevarieerde lessen kennis met onderzoeken en ontwerpen […]
lees verder

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.