Als leerling in ons gebouw aan de Griftdijk krijg je alle ruimte om te ontdekken en onderzoeken. Docenten geven gevarieerde lessen en ontwikkelen passende werkvormen in onze elektronische leeromgeving. In de ateliers werk je zelfstandig of samen aan projecten, vaak met hulp van ICT-middelen.

Onderwijsmethode

Bij deze opleiding volg je onderwijs via de reguliere weg. Dat wil zeggen dat de docent de regisseur is. Hij of zij begeleidt de leerling aan de hand van een curriculum in de voorbereiding op het centraal eindexamen. Docenten, mentoren en ondersteunend personeel bieden leerlingen de veiligheid, structuur en geborgenheid die nodig is om verder te groeien.

Naast de reguliere route biedt het Citadel College voor vmbo-t, havo en vwo een alternatief traject waarbij de leerling de regisseur is van zijn eigen leren. We noemen dit Lumen. Kijk voor meer info bij Lumen.

Gebouw

De locatie Griftdijk is een overzichtelijke en gezellige school in een modern jasje. Het gebouw is van alle gemakken voorzien. Leerlingen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de inrichting van de school. Er is veel ruimte voor creativiteit, dans, muziek en bewegen.
Naast het pand vind je sporthal De Triangel. Hier sporten al onze leerlingen, dus ook de leerlingen van de Dijkstraat.

Nieuwsgierig naar hoe ons gebouw eruit ziet? Vlieg mee!

Meer info

Bekijk hieronder het filmpje over ons onderwijs of klik op de groene kopjes hierboven om meer te weten te komen over onze leerwegen, begeleiding, activiteiten en meer.

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.

Loting

Tijdens de inschrijfweek van 25 – 31 maart hebben zich veel nieuwe leerlingen op onze school aangemeld, daar zijn we heel dankbaar voor!

Op de Griftdijk wordt er niet geloot. Er is ruimte voor alle leerlingen die zich als eerste keuze hebben aangemeld voor deze locatie. Mocht je geen gebruik willen maken van de plaatsing, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Dit kan telefonisch (024 – 329 77 40) of per e-mail.

Op de Dijkstraat is er helaas wel geloot. De ouder(s)/verzorger(s) van de uitgelote leerlingen zijn op donderdagochtend 4 april 2024 benaderd. Wij hopen dat al deze leerlingen spoedig een passende nieuwe school kunnen vinden.