havo / vwo

Kies je voor havo/vwo? Dan maak je tijdens gevarieerde lessen kennis met onderzoeken en ontwerpen en krijg je de ruimte om samen met anderen of juist zelfstandig te werken.

Als havo/vwo-leerling wil je graag leren, ontdekken en onderzoeken. Bij ons krijg je dan ook de kans om zelf het initiatief te nemen en met je medeleerlingen samen te werken. Natuurlijk ondersteunen we je daarbij en helpen je docenten en mentoren een handje als dat nodig is.

In de eerste klas volg je een aantal verplichte vakken. Ook maak je kennis met Onderzoek & Ontwerp (O&O).Tijdens de O&O-uren ga je aan de slag met de thema’s ‘Art’, ‘World’ en ‘Science’ en dagen we je uit om mooie dingen met je handen te maken, meer van de wereld te begrijpen of alvast een beetje wetenschappelijk bezig te zijn. Na het eerste jaar kies je met welk O&O-vak je verder wil.

De docenten op havo/vwo vinden het leuk om te experimenteren met leren. Via verschillende nieuwe werkvormen, bijvoorbeeld in de elektronische leeromgeving, dagen ze jou uit om het beste uit jezelf te halen. Daarbij gebruik je regelmatig je eigen laptop. Begrijp je iets niet of nog onvoldoende? Dan krijg je extra uitleg in een hulpgroep. Andersom mag je ook aanvullende opdrachten maken als je de normale stof te gemakkelijk vindt. Zo hou je plezier in wat je doet.

Zit je als havo- of vwo-leerling eenmaal in de bovenbouw, dan krijg je meer ruimte om dingen zelfstandig te leren en op jouw manier te doen. Maak je liever een filmpje over een thema dan een toets? Dan kan dat. Ook praten onze docenten graag mét jou, in plaats van dat ze alleen maar óver jou praten. Je volgt steeds meer je eigen plan, zolang je schoolresultaten er niet onder lijden.

Meer informatie over havo/vwo? Kijk bij de locatie Griftdijk

ander onderwijs

vwo+

Ben je nieuwsgierig? Vraag je altijd waarom? Leren gaat je gemakkelijk af en je gaat […]
lees verder

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.