vmbo-nieuwbouw citadel college officieel begonnen

Met het doorknippen van het lint vóór het bouwbord hebben wethouder Bert Velthuis en rector Wouter Middendorp op vrijdag 6 december jl. het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe vmbo-locatie van het Citadel College aan de Dijkstraat. Ongeveer 30 genodigden, hoofdzakelijk bouwpartners, waren naar het nu nog modderige stukje grond tegenover de ‘Lentse’ warmtecentrale gekomen om het heuglijke moment mee te vieren.

Eigentijds onderwijs in een duurzaam gebouw
Het Citadel College heeft in 2012 een nieuw gebouw aan de Griftdijk (vmbo-t, havo en vwo) geopend en het nieuwe vmbo-gebouw is naar verwachting begin december 2020 gereed. Het nieuwe pand biedt ruimte aan maximaal 440 leerlingen (net als nu) en wordt in januari 2021 officieel geopend. Dan heeft Nijmegen Noord/Lent een VO school die volledig bij de eisen van deze tijd aansluit. Zowel qua onderwijs als qua duurzaamheid. Het gebouw is flexibel op gebied van onderwijsinrichting, het is een BENG (bijna energie neutraal) gebouw en is het een ‘slim gebouw’ met gebruik van veel domotica.

Leerlingen en personeel denken mee
De binnenhuisarchitect, Peter van Benthem, verbindt de vormgeving van de architect (AGS architect Jo Jongen) met de wensen van de gebruiker. Er is een klankbordgroep van personeel en leerlingen die meekijkt en suggesties meegeeft aangaande het ontwerp.
Het Bouwbedrijf Burgland Bouw en het installatiebedrijf Alfrink zullen tijdens de bouw ook leerlingen mee laten kijken bij de realisatie van het gebouw.