Toestemming beeldmateriaal

Vanwege de privacywet zijn wij als school verplicht om voor het gebruik van beeldmateriaal toestemming te vragen. Via Magister kun je aangeven wat je wensen zijn.  Leerlingen van 16 en ouder geven zelf toestemming. Als ze geen toestemming geven, blijven de wensen van ouders gelden. En heel belangrijk: ouders en leerlingen die niet reageren, geven geen toestemming. Let op: je kunt je voorkeuren niet met terugwerkende kracht aanpassen. Wil je iets wijzigen of heb je vragen? Mail naar privacy@citadelcollege.nl

Filmen van docenten

Docenten worden regelmatig gefilmd. Beeldmateriaal kan verduidelijken hoe een les verloopt en is een mooi startpunt om te leren. De onderwijswet geeft ons de ruimte om in de les te filmen om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. De filmcamera staat achter in het lokaal zodat leerlingen grotendeels van achteren gefilmd worden. Het is niet verplicht om toestemming te vragen aan ouders en leerlingen, wel informeren we de leerlingen voorafgaand aan het filmen. Het materiaal wordt alleen gebruikt door de docent en een coach. Na afloop wordt het beeldmateriaal vernietigd.

Filmen door leerlingen

Leerlingen filmen met enige regelmaat in de school. Bijvoorbeeld voor Citadel TV, maar ook voor het doen van onderzoek voor het vak O&O of het maken van een vlog of lipdub. Dit zijn enkele voorbeelden van de manieren waarop we film inzetten in de lessen. De beelden worden alleen in de les vertoond en vervolgens verwijderd.