Schoolleiding

Van links naar rechts: Clementine van den Berg, Niels Janssen, Heleen van Schoubroeck, Janco Heijs, Angela Jeuken, Gerben van der Heijden, Anne-Marie Boers-Müller, Janneke Loos, Ralf van Kesteren, Sanne van Stipdonk, Juan Espinola, Amy Coolen

Directie

Van links naar rechts: Angela Jeuken, Clementine van den Berg, Amy Coolen

Clementine van den Berg, rector Citadel College

Sinds augustus 2023 vervult Clementine de functie van rector binnen het Citadel College. In haar werkzame leven als stewardess, docent Engels, afdelingsleider en rector heeft Clementine niet alleen zeer diverse functies bekleed, maar ook met een breed scala aan mensen te maken gehad. Haar streven is om iets toe te voegen aan de ontwikkeling van mensen zodat iedereen tot zijn recht kan komen: elke leerling op de juiste plek. Haar leiderschap wordt gekenmerkt door positiviteit en daadkrachtigheid. Samen met de medewerkers streeft ze naar verdere verdieping en borging van alles wat het Citadel ontwikkelt, biedt en in zich heeft.

Amy Coolen, locatiedirecteur Dijkstraat

Al heel wat jaren is Amy werkzaam op het Citadel College. Ze was afdelingsleider leerlingzaken, afdelingsleider van de bovenbouw en afdelingsleider van Onderweg. En sinds maart 2022 locatiedirecteur van de Dijkstraat. Samen met haar team draagt ze zorg voor een warme en welkome plek voor onze leerlingen. Tijdens haar fietstocht vanuit Wijchen naar Lent kan ze zich verheugen op de gezelligheid en gemoedelijke sfeer die ze op school ervaart. Oog hebben voor elkaar en met vertrouwen en humor naar de dag kijken zijn zaken die ze terugvindt in het DNA van de school.

 

Angela Jeuken, locatiedirecteur Griftdijk

Angela is een van de collega’s die al op het Citadel College werkt sinds de start van de school. Angela heeft een enorm groot hart voor haar leerlingen. Ze is bevlogen, ambitieus en heeft een gezonde dosis humor.

Team Dijkstraat

Van links naar rechts: Niels Janssen, Gerben van der Heijden, Janco van Heijs, Amy Coolen

Niels Janssen, afdelingsleider Onderweg

Niels is sinds 2012 werkzaam op het Citadel College, locatie Dijkstraat. Met veel energie en enthousiasme gaf hij mens en natuur en biologie op het vmbo. Eerst binnen het reguliere onderwijs en later binnen de onderwijsvernieuwingsroute Onderweg. Onderwijs waarbij de nieuwsgierigheid van leerlingen wordt geprikkeld en waar ze naast de kernvakken werken vanuit hun eigen leervragen. Sinds april 2022 staat Niels nog een klein gedeelte voor de klas binnen Onderweg en kan hij zijn passie voor het onderwijs verder uitbouwen als afdelingsleider Onderweg. Zijn deur staat altijd voor iedereen open om langs te komen!

Gerben van der Heijden, afdelingsleider vmbo bovenbouw

Gerben is op het Citadel College komen werken toen het vmbo-t, havo,vwo gebouw op de Griftdijk geopend werd en er de uitdaging ontstond een nieuwe vmbo school te mogen opstarten. Elke dag weer in contact zijn met zijn leerlingen en zijn team is en blijft voor Gerben het mooiste aan zijn baan. Samen met zijn team zorgt hij voor een goede voorbereiding op het examen en de vervolgopleidingen.

Janco Heijs, afdelingsleider vmbo onderbouw

Samen met de collega’s onderwijs mooier maken voor onze leerlingen, dat is wat Janco graag doet. Hierbij vindt hij het belangrijk om te ontdekken wat de leerling nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Niet alleen leerlingen hebben de wens zich te ontwikkelen. Ook collega’s willen dat graag. Hij vindt het mooi om hier een bijdrage aan te leveren door collega’s zoveel mogelijk in hun kracht te zetten, waardoor ze hun werk met overgave kunnen doen. Leerlingen merken dit omdat ze op een fijne manier contact hebben met de collega’s en er leuke activiteiten in de school zijn.

Team Griftdijk

Van links naar rechts: Heleen van Schoubroeck-Schaapman, Angela Jeuken, Anne-Marie Boers-Müller, Juan Espinola, Ralf van Kesteren, Janneke Loos (niet op foto: Sanne van Stipdonk)

Anne-Marie Boers-Müller, afdelingsleider vwo bovenbouw

Anne-Marie begon in 2014 op het Citadel College als afdelingsleider vwo bovenbouw. Ze houdt van de open en persoonlijke sfeer op het Citadel College. Er is altijd ruimte om mee te denken door leerlingen, collega’s en ouders. Wanneer een leerling een verzoek bij haar indient, bijvoorbeeld over persoonlijke leerbehoeften, dan zal Annemarie zich zoveel mogelijk inspannen om dat ook mogelijk te maken. En dankzij alle fantastische collega’s is er vaak veel mogelijk. Zo heeft een leerling eens klas 5 en 6 vwo in een jaar afgesloten, en dat ook nog eens Cum Laude. Anne-Marie heeft heel haar onderwijscarrière met vwo-leerlingen gewerkt en is specialist hoogbegaafdheid.

Sanne van Stipdonk, afdelingsleider vmbo-t, havo, vwo onderbouw

Sanne is sinds 2017 afdelingsleider van de onderbouw op het Citadel College. Sanne is de bouwer in onze school, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze is altijd creatief op zoek naar nieuwe mogelijkheden in haar team om het bouwwerk in de onderbouw te optimaliseren. Geef Sanne daarnaast een hamer en een zaag en ze maakt de meest prachtige bouwwerken van hout. Sanne heeft een groot hart voor de startende leerlingen op onze school. Samen met het team zorgt ze voor een veilig en warm welkom waar leerlingen hun eigen kwaliteiten mogen ontdekken en waar ze worden voorbereid op de bovenbouw.

Ralf van Kesteren, afdelingsleider vmbo-t bovenbouw

In 2009 is Ralf tijdens dankzij zijn stage verliefd geworden op het Citadel College. Vandaar dat hij twee jaar later terugkeerde om er te komen werken. De kleinschaligheid, persoonlijke aanpak en de passie waarmee er gewerkt werd om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden maakt het Citadel College bijzonder. De oude slogan ‘de school die je kent’  zit dan ook in het DNA van de school verweven.
De middelbare schooltijd is een tijd die de meeste mensen zich lang herinneren. Je maakt nieuwe vrienden, misschien wel voor het leven. Je leert ontzettend veel nieuwe dingen en leert jezelf goed kennen. Ralf vind het van belang dat leerlingen goed in hun vel zitten en dat ze goed tot hun recht komen. Hij gunt leerlingen een fijne schooltijd om aan terug te denken, en daarnaast te worden wie ze zijn! Naast werken vindt Ralf het erg leuk om op zijn racefiets de bergen in te gaan en trekt hij graag zijn trailschoenen aan om hard te lopen in de bossen.

Janneke Loos, afdelingsleider leerlingzaken vmbo-t, havo, vwo onderbouw

Janneke is sinds 2011 aan het Citadel verbonden. Ze is begonnen als mentor en docent lichamelijke opvoeding. De prettige sfeer en betrokken collega’s maakt dat ze al lange tijd met veel plezier naar het Citadel komt. Het samen met elkaar doen is een van de punten die ze in haar werk belangrijk vindt. Janneke is sinds januari 2022 gestart als afdelingsleider leerlingzaken van de THV onderbouw en Lumen. Een plek waarin haar ervaring als docent, mentor en leerling coördinator goed van pas komen. In haar vrije tijd is ze graag sportief of creatief bezig.

Op dit moment worden de werkzaamheden van Janneke tijdelijk overgenomen door Frank Spijkers.

Heleen van Schoubroeck – Schaapman, afdelingsleider Lumen

Heleen is sinds het tweede jaar van de start, aan het Citadel verbonden. Ze is begonnen als mentor, praktijkdocent Handel/ docent Economie en later ook als examensecretaris op de Dijkstraat. Met elkaar in verbinding mooi onderwijs maken, is iets waar Heleen voor gaat. De laatste jaren op de Dijkstraat heeft ze gewerkt binnen de onderwijsvernieuwing Onderweg. De kansen die individuele leerlingen en collega’s krijgen maakt het Citadel voor haar een uitdagende omgeving. Het is mooi dat leerlingen voor zowel een reguliere route op school kunnen kiezen als voor een andere leerroute (Lumen). Het einddoel blijft hetzelfde: op jouw niveau een diploma halen! De weg daar naartoe: wat mooi dat dit ook op een andere manier kan, als dit beter past bij de leerling, binnen Lumen. Heleen is sinds januari 2022 gestart als afdelingsleider Lumen.

Juan Espinola, afdelingsleider havo bovenbouw

Juan is sinds augustus 2022 afdelingsleider havo bovenbouw op het Citadel College. Op zijn eigen middelbare schooltijd kijkt hij met heel veel plezier terug. Zijn wens is dat ook onze leerlingen dat schoolplezier mogen ervaren. Het is voor hem een kernwaarde van onderwijs. Hij is ervan overtuigd dat leerlingen die met plezier naar school gaan, openstaan voor leren, voor nieuwe ervaringen, voor anderen. Hij vindt het belangrijk dat het Citadel College een omgeving is waar deze cultuur uitgedragen wordt, zodat alle leerlingen er rust, veiligheid en vertrouwen vinden.

Ondersteuningsteam

Nathalie Jansen, leidinggevende ondersteuningsteam

Nathalie Jansen is de leidinggevende van het ondersteuningsteam. Meer over het ondersteuningsteam is hier te lezen.

Word jij onze collega?

Loting

Tijdens de inschrijfweek van 25 – 31 maart hebben zich veel nieuwe leerlingen op onze school aangemeld, daar zijn we heel dankbaar voor!

Op de Griftdijk wordt er niet geloot. Er is ruimte voor alle leerlingen die zich als eerste keuze hebben aangemeld voor deze locatie. Mocht je geen gebruik willen maken van de plaatsing, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Dit kan telefonisch (024 – 329 77 40) of per e-mail.

Op de Dijkstraat is er helaas wel geloot. De ouder(s)/verzorger(s) van de uitgelote leerlingen zijn op donderdagochtend 4 april 2024 benaderd. Wij hopen dat al deze leerlingen spoedig een passende nieuwe school kunnen vinden.