Directie

Wouter Middendorp, rector

Over Wouter: Wouter is rector van het Citadel College vanaf 1 augustus 2016. Onder zijn leiding wordt er veel ontwikkeld waarbij er ruimte is voor iedereen die zich inzet voor mooi onderwijs. Maatwerk is een van zijn speerpunten. Met zijn aandacht en luisterend oor weet hij wat er speelt binnen onze school.

Cathelijne Beekmans, locatiedirecteur Griftdijk

Over Cathelijne: Als moeder van vijf kinderen is Cathelijne goed in staat te balanceren tussen luisteren, ruimte geven en begrenzen. Wanneer er dilemma’s langs haar tafel komen, zal Cathelijne zich altijd afvragen wat voor onze leerlingen het beste is. Tegelijkertijd zijn er bij Cathelijne geen pasklare oplossingen, maar nodigt Cathelijne je uit je eigen verantwoordelijkheid te nemen om zo eigenaarschap te nemen over je eigen loopbaan (als leerling en als docent).

Angela Jeuken, locatiedirecteur Dijkstraat

Over Angela: Angela is een van de collega’s die al op het Citadel College werkt sinds de start van de school. Angela heeft een enorm groot hart voor haar vmbo-leerlingen. Ze is bevlogen, ambitieus en heeft een gezonde dosis humor.

Afdelingsleiders Dijkstraat

Janco Heijs (afdelingsleider vmbo onderbouw)

Over Janco: Samen met de collega’s onderwijs mooier maken voor onze leerlingen. Hierbij vindt hij het belangrijk om te ontdekken wat de leerling nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Niet alleen leerlingen hebben de wens zich te ontwikkelen. Ook collega’s willen dat graag. Hij vindt het mooi om hier een bijdrage aan te leveren door collega’s zoveel mogelijk in hun kracht te zetten, waardoor ze hun werk met overgave kunnen doen. Leerlingen merken dit omdat ze op een fijne manier contact hebben met de collega’s en er leuke activiteiten in de school zijn.

Amy Coolen (afdelingsleider vmbo bovenbouw)

Gerben van der Heijden (afdelingsleider leerlingzaken)

Afdelingsleiders Griftdijk

Ralf van Kesteren (afdelingsleider vmbo theoretisch bovenbouw)

In 2009 is Ralf tijdens dankzij zijn stage verliefd geworden op het Citadel College. Vandaar dat hij twee jaar later terugkeerde om er te komen werken. De kleinschaligheid, persoonlijke aanpak en de passie waarmee er gewerkt werd om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden maakt het Citadel College bijzonder. De oude slogan ‘de school die je kent’  zit dan ook in het DNA van de school verweven.
De middelbare schooltijd is een tijd die de meeste mensen zich lang herinneren. Je maakt nieuwe vrienden, misschien wel voor het leven. Je leert ontzettend veel nieuwe dingen en leert jezelf goed kennen. Ralf vind het van belang dat leerlingen goed in hun vel zitten en dat ze goed tot hun recht komen. Hij gunt leerlingen een fijne schooltijd om aan terug te denken, en daarnaast te worden wie ze zijn! Naast werken vindt Ralf het erg leuk om op zijn racefiets de bergen in te gaan en trekt hij graag zijn trailschoenen aan om hard te lopen in de bossen.

Heleen Peterse (afdelingsleider Lumen/vmbo-t/havo/vwo en vwo+ onderbouw)

Over Heleen: Onderwijs zit in haar DNA. Al van jongs af aan wist ze dat ze het onderwijs in wilde, Heleen kom ook uit een echte onderwijsfamilie. Heleen is altijd op zoek naar wat de leerling nodig heeft, hoe het zo georganiseerd kan worden dat de leerling er baat bij heeft. De leerling echt centraal stellen. Het Citadel past daardoor heel goed bij haar, en Lumen in het bijzonder. Enthousiast, out of the box denken, passie voor de puber, eerlijk en met humor. Dat typeert Heleen.

Anne-Marie Boers-Müller (afdelingsleider vwo bovenbouw)

Over Anne-Marie. Anne-Marie begon in 2014 op het Citadel College als afdelingsleider vwo bovenbouw. Ze houdt van de open en persoonlijke sfeer op het Citadel College. Er is altijd ruimte om mee te denken door leerlingen, collega’s en ouders. Wanneer een leerling een verzoek bij haar indient, bijvoorbeeld over persoonlijke leerbehoeften, dan zal Annemarie zich zoveel mogelijk inspannen om dat ook mogelijk te maken. En dankzij alle fantastische collega’s is er vaak veel mogelijk. Zo heeft een leerling eens klas 5 en 6 vwo in een jaar afgesloten, en dat ook nog eens Cum Laude. Anne-Marie heeft heel haar onderwijscarrière met vwo-leerlingen gewerkt en is specialist hoogbegaafdheid.

Bram Verweij (afdelingsleider havo en vwo bovenbouw)

Over Bram: Bram is sinds 2014 afdelingsleider van de havo bovenbouw op het Citadel College. Met meer dan twintig jaar onderwijservaring zoekt hij altijd naar creatieve mogelijkheden voor leerlingen om hen binnen het huidige onderwijssysteem hun eigen pad te kunnen laten bewandelen, waarbij de wens van de leerling leidend is. Zijn onderwijshart ligt in het bijzonder bij de havoleerling: soms net iets te groot voor het servet en vaak nog te klein voor het tafellaken. Naast zijn teamleiderschap geeft Bram trainingen aan startende docenten en leidinggevenden. Buiten schooltijd fietst Bram graag met zijn collega’s van het Citadel College-fietsteam en geniet hij van langeafstandstochten door Nederland, België en Duitsland.

Sanne van Stipdonk (afdelingsleider thv onderbouw)

Over Sanne: Sanne is sinds 2017 afdelingsleider van de onderbouw op het Citadel College. Sanne is de bouwer in onze school, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze is altijd creatief op zoek naar nieuwe mogelijkheden in haar team om het bouwwerk in de onderbouw te optimaliseren. Geef Sanne daarnaast een hamer en een zaag en ze maakt de meest prachtige bouwwerken van hout. Sanne heeft een groot hart voor de startende leerlingen op onze school. Samen met het team zorgt ze voor een veilig en warm welkom waar leerlingen hun eigen kwaliteiten mogen ontdekken en waar ze worden voorbereid op de bovenbouw.

Meer weten

Meer weten over onze school en ons onderwijs? Kijk dan bij:

Menu