1. Home
  2. Over het Citadel College
  3. Leerroutes
  4. Lumen (Griftdijk)
  5. Beoordeling en voortgang

beoordeling en voortgang

Samen met je coach en vakexperts ga je beslissen op welke manier je gaat aantonen dat je een leerdoel hebt behaald. Dit kan zijn door het maken van een filmpje, poster, verslag, toets, presentatie… noem maar op! Er is veel mogelijk en de vakexperts dagen je uit om soms te kiezen voor een onbekende weg.

In Magister.Me staan alle studiewijzers van de drie soorten leerdoelen. Je kan per leerdoel zien welke opties er zijn om eraan te werken. Er staan ook extra materialen en hulpmiddelen, zodat je zelfstandig en op je eigen niveau en tempo aan de slag kunt gaan. Als je klaar bent om aan te tonen, dan zijn er inleverbakjes voor je werk. Je krijgt je beoordeling te zien door middel van een Onvoldoende, Matig, Voldoende of Goed. Uiteraard krijg je ook feedback van je coach of vakexpert middels een woordrapport, zodat je precies weet wat er goed is gegaan en welke ontwikkelpunten er nog zijn. In Magister.Me zie je ook in één oogopslag je voortgang per studiewijzer, zodat je kunt zien wat je al hebt bereikt en welke leerdoelen je nog moet behalen.

In Lumen bewandel je je eigen route. Aan het begin van een periode van 6 weken beslis je samen met je coach aan welke leerdoelen je gaat werken. Dit betekent dat je ervoor mag kiezen wanneer je aan welke leerdoelen werkt en hoe lang je daarover doet. Je loopt je eigen weg in Lumen en dat maakt dat je in sommige vakken kunt versnellen en voor sommige vakken juist langer de tijd kan en mag nemen. We spreken daarom liever van voortgang dan overgang.

Nils: ‘Voor een aantal vakken vind ik het fijn om te versnellen, dit geeft ook weer tijd om meer tijd te besteden aan de iets moeilijkere vakken.’ – Nils, Lumen 2