1. Home
  2. Over het Citadel College
  3. Leerroutes
  4. Lumen (Griftdijk)

lumen (griftdijk)

Livestream terugkijken? Klik hier.

Heb je een vraag? Stuur een mailtje naar lumen@citadelcollege.nl.

Maak kennis (16 februari en 19 februari)

  • Volg onze presentatie op 16 februari om 18.30 uur: voor ouders en leerlingen. Je kan op de avond zelf deelnemen via onderstaand programma. Open de link en klik verder.Programma informatieavond Lumen 2022

  • Of bezoek onze open dag op 19 februari en volg een onlinelesje Lumen! Er zijn twee rondjes: 11.30 en 14.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk. Meld je hier aan. Je komt op de pagina over onze open dag, je kunt vervolgens naar beneden scrollen om bij het minilesje Lumen te komen.

Wat is Lumen

Lumen is het Citadel College, maar dan in een ander jasje gestoken. Lumen is een onderwijsconcept waarin wat je wil leren voorop staat, zonder daarbij uit het oog te verliezen wat je moet leren om je uiteindelijk voor te bereiden op je eindexamen. Lumen is voor alle leerlingen van de niveaus t/h/v.

We dagen je uit zelf te organiseren hoe je te werk gaat: wat ga je vandaag doen? Aan welke leerdoelen ga je werken? Hoe ga je dat doen? Met wie, waar, en op welke manier? Jij bepaalt hoe snel dat gaat en jouw coach en vakexperts helpen jou daarbij.

Leer jezelf kennen

Wat wil je leren? Wat vind je interessant? Wat kan je al? Wat vind je lastig? Hoe wil je het aanpakken? Hoe werk jij goed samen? Waarom wil je dit gaan doen? Welke vakken kun je aan elkaar koppelen? In Lumen stellen we veel vragen waardoor jij jezelf steeds beter leert kennen. Je coach en vakexperts helpen je zo bij het bepalen van wat je wil gaan doen en hoe je dat aan kan pakken.

Als je aan de slag bent, kijken jullie samen naar wat goed gaat en wat anders moet. Je coach en vakexperts blijven je uitdagen. Zo weet je steeds beter waar je goed in bent, wat bij jou past en wat je nog wil en moet leren.

Bekijk hier onze presentatie en kom alles te weten over Lumen! Ben je klaar? Vergeet dan niet hieronder verder te lezen. Via de linkjes onderaan vind je uitgebreide informatie over hoe Lumen in de praktijk eruit ziet.

“Ik vind het fijn dat je een eigen coach hebt en er coachgesprekken zijn. Het fijne ervan vind ik dat je alles kan bespreken met je coach en dat je op je coach kan vertrouwen. Ook helpt een coach je met het overzicht bewaren en plannen. Er werd ook aan het begin van het jaar gekeken welke coach het beste bij je past.”Sophie, Lumen 1

“Ik merk dat ik leerlingen tijdens de coachgesprekken echt goed leer kennen. Ik zie wat ze nodig hebben en heb in Lumen de ruimte om iedere leerling op een andere manier te begeleiden.” – Eveline, coach

”Ik vind Lumen heel leuk. Ik vind het ook fijn om mijn eigen gang te gaan en dingen die je interessant vindt mag doen. Ik vind het ook fijn dat je veel zelf mag inplannen.” – David, Lumen 1

Spreekuur

Ben je nieuwsgierig naar Lumen en heb je nog vragen? Ben je benieuwd hoe de Lumenleerlingen Lumen ervaren en hoe zij leren? Vraag dan een spreekuur via Teams aan met een leerling. Mail je naam en je basisschool naar lumen@citadelcollege.nl en dan word je in contact gebracht met een leerling voor het maken van een afspraak voor een online spreekuur. Klik op de kopjes hieronder om meer te weten te komen over Lumen.

Menu