1. Home
  2. Over het Citadel College
  3. Leerroutes
  4. vmbo-t, havo, vwo (Griftdijk)
  5. vwo+

vwo+

Ben je nieuwsgierig? Vraag je altijd waarom? Leren gaat je gemakkelijk af en je gaat met twee vingers in de neus door je basisschooltijd heen? Je hebt een onderzoekende houding en zin om net iets meer te doen dan de gewone VWO-lesstof? Dan is onze VWO+ klas iets voor jou. Je gaat iets sneller door de lesstof heen dan normaal en daarnaast voer je per vak een vwo+ opdracht uit en ga je twee projecten doen.

De lessen in de vwo+ klas staan in het teken van onderzoekend leren. Dat is motiverend voor leerlingen én docenten. Je docent legt je bijvoorbeeld de grammaticaregels niet uit, maar je gaat juist zelf aan de slag om de grammatica van een taal te begrijpen. Want door te doen, leer je. Ook kom je al lerend steeds meer te weten over jezelf en je interesses. Daarom dagen we je uit af en toe de diepte in te gaan, andere aspecten van een vak te leren kennen en je horizon te verbreden. Dat kan o.a. ook door twee vakoverstijgende projecten die je gaat doen. In het eerste jaar zijn dat ‘Organiseer & Leer’ en ‘Galactica’. Bij het eerste organiseer je samen met een groepje een workshop of excursie voor je klas. Je leert keuzes maken, samenwerken en reflecteren op het proces. Bij het tweede project ontwikkel je b.v. een nieuwe taalvorm voor een zelf verzonnen planeet terwijl je klasgenoten bedenken hoe de mensen zich daar ontwikkelen.

Onderzoek en ontwerp

Net als de havo/vwo-leerlingen volg je drie uur per week Onderzoek & Ontwerp (O&O). Je leert onderzoeksvragen opstellen, gegevens verzamelen en conclusies trekken. Ook maak je kennis met presenteren en samenwerken.

Sterproject

Het kan gebeuren dat je als vwo+-leerling graag lessen overslaat, omdat je buiten school iets leert wat je bij ons niet leert. Hiervoor krijg je de ruimte bij het sterproject. Hier kun je een jaar lang onder schooltijd werken aan een zelfgekozen project.

Na twee jaar kom je in een ‘normale’ VWO klas maar kun je met een sterproject doorgaan. Je kunt dan ook meer ruimte krijgen om dingen zelfstandig te leren en op jouw manier te doen b.v. door een persoonlijk rooster. Of je kunt ervoor kiezen om voor een vak versneld examen te doen. Dan heb je in het examenjaar meer ruimte om b.v. alvast een cursus te volgen op de universiteit (PUC). Onze docenten en mentoren praten graag mét jou om samen te kijken welke manier van leren bij jou past, want we vinden het belangrijk leerlingen binnen een kader vrijheid te geven.

Heb je een vraag?

Stuur dan een mailtje naar griftdijk2022@citadelcollege.nl of info@citadelcollege.nl

Kijk mee!

Check hieronder de video.

ander onderwijs

havo / vwo

Kies je voor havo/vwo? Dan maak je tijdens gevarieerde lessen kennis met onderzoeken en ontwerpen […]
lees verder

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.