1. Home
  2. Over het Citadel College
  3. Leerroutes
  4. vmbo-t, havo, vwo (Griftdijk)
  5. Onderzoek & Ontwerp

Onderzoek & Ontwerp

O&O staat voor onderzoek en ontwerp. O&O is een vak dat door het Citadel College is ontwikkeld om jou al vanaf klas 1 onderzoek- en ontwerpvaardigheden aan te leren. Je bent op deze manier goed voorbereid op het maken van het profielwerkstuk en je studieloopbaan.

Wat kies jij?

Alle leerlingen die op de Griftdijk starten in leerjaar 1 maken een verplichte keuze tussen 3 richtingen: World, Art of Science. Op het aanmeldformulier geef je aan welke richting je het liefst wil volgen. Als je wordt ingedeeld bij je keuze heb je 2 uur per week verdieping in een richting van je interesse.

Welke richting past bij jou? 

Als je start op onze school maak je een verplichte keuze tussen 3 richtingen: World, Art of Science.

De richting is een verdieping in een leergebied. Je maakt de keuze op basis van jouw interesse. Wanneer je bijvoorbeeld een passie hebt voor biologie of natuurkunde dan is Science een goede keuze. Wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis, het nieuws of filosofie dan is World een goede keuze. Wanneer je graag iets doet met kunst, vormgeving, films of muziek dan is Art een goede keuze.

Wat doe je tijdens het vak O&O?

-werk je aan vaardigheden, zoals samenwerken, presenteren, reflecteren, interviewen, enquêtes afnemen en prototypes maken.

-krijg je de mogelijkheid om te groeien en te schitteren doordat je zelf kan kiezen uit een richting die jij interessant vindt.

-word je uitgedaagd om je eigen leerstijlen te ontdekken, nieuwe inzichten op te doen of bestaande problemen leren op te lossen.

-ervaar je invloed te hebben op de wereld. Je leert dat de wereld niet vaststaat. Je kunt een positieve bijdrage leveren. Jouw stem telt!

Bij elke richting ga je aan de slag met dezelfde vaardigheden, maar gericht op de richting van jouw keuze. De gekozen richting bepaald in grote lijnen met welke problemen of hoofdvragen jij je gaat bezighouden.

“Bij O&O ga je zelf aan de slag om een bestaand probleem op te lossen. Je maakt er supertoffe dingen!”
Lindy Rusch, docent O&O

Meer weten

Meer weten over onze school en ons onderwijs? Kijk dan bij:

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.