1. Home
  2. Over het Citadel College
  3. Leerroutes
  4. vmbo-b/k/t (Dijkstraat)
  5. vmbo kader / theoretisch

vmbo kader / theoretisch

Kies je voor vmbo kader/theoretisch? Dan ga je heel praktisch aan de slag met het ontdekken en ontwikkelen van je talenten.

Als vmbo kader/theoretisch leerling volg je bijna hetzelfde onderwijsprogramma als leerlingen die kiezen voor vmbo basis/kader. Verschil is dat de stof soms wat moeilijker of meer is, zodat je aan het eind van de tweede klas kunt kiezen voor vmbo-theoretisch. Verder zit je in een iets grotere klas en krijg je in het tweede jaar het vak Duits.

Je volgt een aantal verplichte kernvakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen. Maar je gaat vooral veel doen. Tijdens speciale talenturen bouw je verder aan je talent en ontdek je nieuwe interesses. Wat handig is als voorbereiding op je profielkeuze in de bovenbouw. Heb je bijles of extra ondersteuning nodig? Dan krijg je elke twee weken een uur Hulp Op Maat van je docent. Verder praat je minimaal vier keer per jaar met je mentor. Bijvoorbeeld over hoe het op school gaat, maar ook over persoonlijke dingen.

In de derde en vierde klas basis en kader volg je het profiel ‘Economie & Ondernemen’ of ‘Zorg & Welzijn’. Ook volg je keuzevakken die je zelf kiest en dus helemaal bij jouw interesses passen. Keuzevakken zijn: Keuken, Werken in een sportcentrum, Mode & Design, Ondernemen, Recreatie, Uiterlijke Verzorging.

Als na klas 2 blijkt dat vmbo-t het beste bij jou past, vervolg je je opleiding op de locatie Griftdijk.

Meer informatie over vmbo kader/theoretisch? Kijk bij de locatie ‘Dijkstraat‘.

ander onderwijs

vwo+

Ben je nieuwsgierig? Vraag je altijd waarom? Leren gaat je gemakkelijk af en je gaat […]
lees verder

havo / vwo

Kies je voor havo/vwo? Dan maak je tijdens gevarieerde lessen kennis met onderzoeken en ontwerpen […]
lees verder

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.

Menu