1. Home
  2. Over het Citadel College
  3. Groep 7/8
  4. De brugklas

de brugklas

Tijdens je eerste jaar op het Citadel College leg je de basis voor je middelbare schoolcarrière. In de brugklas krijg je daarom alle ruimte om te wennen aan je nieuwe omgeving en om je van je beste kant te laten zien. Dit doen we op verschillende manieren. Door te leren uit boeken bijvoorbeeld, presentaties te geven of samen met je klasgenoten opdrachten te maken.

dakpanklas (jaar 1 en 2)

Op het Citadel College kun je kiezen uit bijna alle niveaus. De eerste twee jaar zit je in een dakpanklas, te weten: vmbo basis/kadervmbo kader/theoretischvmbo theoretisch/havohavo/vwo.

Voordeel van met twee niveaus in één klas zitten is dat je meer tijd hebt om te kijken welk niveau bij je past.

Naast het reguliere onderwijs bieden we vanaf jaar 1 ook een alternatief traject aan waarbij gepersonaliseerd leren centraal staat. Dit noemen we Onderweg en Lumen.

definitieve richting (vanaf jaar 3)

In de derde klas kies je je definitieve richting, namelijk: vmbo kader, vmbo theoretisch, havo, vwo of vwo+.

Sinds kort is er voor vmbo-t ook een keuze voor de nieuwe leerweg.

Kies je voor vwo+? Dan zit je vanaf het begin in een klas met vwo+-leerlingen.

mentoraat

Het Citadel College is een persoonlijke en betrokken school. Wij willen onze leerlingen begrijpen om ze goed te begeleiden en te helpen. Ons mentoraat speelt hierin een belangrijke rol. Elke brugklas heeft een of twee mentoren, bij wie leerlingen terecht kunnen bij problemen, voor vragen of advies. Ook zijn er speciale mentoruren waar thema’s zoals vriendschap of samenwerken aan bod komen.

in de brugperiode:

  • krijg je les in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, mens en natuur, mens en maatschappij, lichamelijke opvoeding;
  • duren je lessen 60 minuten;
  • heb je een eigen kluisje en je eigen laptop;
  • ga je op brugklaskamp waar je je klasgenoten en andere brugklassers echt goed leert kennen;
  • krijg je veel begeleiding van je mentor

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.