verdiepingsmogelijkheden

Als je meer wilt doen naast je reguliere lessen, mag je vanaf de tweede of derde klas deelnemen aan andere activiteiten. Zo kun je kiezen voor versterkt taalonderwijs: Cambridge Engels of Goethe Duits. Ook mag je je eigen sterproject doen of colleges volgen op de universiteit.

cambridge engels

Heb je in de eerste klas een 8 of meer voor Engels of kun je een tamelijk hoog niveau aan? Dan mag je vanaf de tweede klas naast de normale lessen Engels het Cambridgeprogramma volgen. Je kijkt films, maakt verslagen en praat uiteraard heel veel Engels. Slaag je voor je examen, dan krijg je het internationaal erkende Cambridge Certificate. Handig als je naar het hbo of de universiteit gaat.

goethe duits

Het Duits tot in de puntjes beheersen, zodat je een vloeiend gesprek voert met moedertaalsprekers en een moeilijke Duitse tekst voor jou geen probleem meer vormt? Dan kun je voor Goethe Duits kiezen. Laat je afdelingsleider weten dat je interesse hebt, dan kijken we samen met jou wat nodig is om het Goethe Duits examen te halen.

pre university college (PUC)

Zit je in de bovenbouw van het vwo en haal je hoge cijfers? Dan is het Pre University College (PUC) misschien wat voor jou. Voor leerlingen met interesse in de bètavakken is er het programma ‘Een machtig avontuur’. Twee jaar lang ga je 4 uur per week naar de Radboud Universiteit om colleges en practica te volgen over bijvoorbeeld elementaire deeltjes, kwantumfysica en evolutietheorie.

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.