Onderzoek & Ontwerp

O&O staat voor onderzoek en ontwerp. O&O is een vak dat door het Citadel College is ontwikkeld om jou al vanaf klas 1 onderzoek- en ontwerpvaardigheden aan te leren. Je bent op deze manier goed voorbereid op het maken van het profielwerkstuk en je studieloopbaan.

Onderzoek & Ontwerp

O&O staat voor onderzoek en ontwerp. O&O is een vak dat door het Citadel College is ontwikkeld om jou al vanaf klas 1 onderzoek- en ontwerpvaardigheden aan te leren. Je bent op deze manier goed voorbereid op het maken van het profielwerkstuk en je studieloopbaan.

Wat kies jij?

Alle leerlingen die op de Griftdijk starten in leerjaar 1 maken een verplichte keuze tussen 3 richtingen: World, Art of Science. Op het aanmeldformulier geef je aan welke richting je het liefst wil volgen. Welke richting je ook kiest je leert dezelfde vaardigheden.

Welke richting past bij jou? 

Als je start op onze school maak je een verplichte keuze tussen 3 richtingen: World, Art of Science.

De richting is een verdieping in een leergebied. Je maakt de keuze op basis van jouw interesse. Wanneer je bijvoorbeeld een passie hebt voor biologie of natuurkunde dan is Science een goede keuze. Wanneer je geïnteresseerd bent in aardrijkskunde, geschiedenis of  het nieuws dan is World een goede keuze. Wanneer je graag iets doet met kunst, vormgeving, films of muziek dan is het goed om voor Art te kiezen.

 Wat doe je tijdens het vak O&O?

– Je oefent met onderzoeks- en ontwerpvaardigheden, zoals samenwerken, presenteren, reflecteren, interviewen, enquêtes afnemen, prototypes maken, verslagen schrijven.

– Bij vaardigheden onderwijs is het belangrijk dat je groei laat zien.  Daarom krijg je geen cijfer, maar een onvoldoende, voldoende, goed en hou je een groeidocument bij.

– Je wordt uitgedaagd om bestaande problemen op te lossen.

– Waar mogelijk wordt samengewerkt met een echte opdrachtgever.

Bij elke richting ga je aan de slag met dezelfde vaardigheden, maar gericht op de richting van jouw keuze. De gekozen richting bepaald in grote lijnen met welke problemen of hoofdvragen jij je gaat bezighouden.

Welke projecten horen daarbij?

Bij World brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan museum de Bastei. Niet alleen om het museum te bezoeken, maar ook om een nieuw onderdeel voor een tentoonstelling daar te ontwerpen. Of  je bedenkt met een groepje een educatief klassenuitje dat ook echt uitgevoerd gaat worden.

Bij Science maak je gezonde recepten voor in de kantine of los je een misdrijf op door middel van onderzoek.

Bij Art maak je een handpop passend bij prentenboek en deze ga je voorlezen bij een kinderdagverblijf. Ook ontwerp je een behang voor het ziekenhuis. Het winnende behang krijgt een plekje in het Radboudziekenhuis.

“Bij O&O ga je zelf aan de slag om een bestaand probleem op te lossen. Je maakt er supertoffe dingen!”
Lindy Rusch, docent O&O

Meer weten

Meer weten over onze school en ons onderwijs? Kijk dan bij:

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.