Onderzoek & Ontwerp

O&O staat voor onderzoek en ontwerp. O&O is een vak dat door het Citadel College is ontwikkeld om jou al vanaf klas 1 onderzoek- en ontwerpvaardigheden aan te leren. Je bent op deze manier goed voorbereid op het maken van het profielwerkstuk en je studieloopbaan.

Ga je mee op onderzoek uit?
Bij het vak O&O word je uitgedaagd om kritisch na te denken en je leert hoe het is om onderzoek te doen. We werken bij O&O met verschillende projecten. Zo kun je zelfstandig aan de slag, of zijn er juist opdrachtgevers die een bestaand probleem voorleggen.

Samen met klasgenoten brainstorm je en ga je op zoek naar de oplossing. Je leert interviews af te leggen en maakt prototypes van de oplossing die jij hebt bedacht. Dit ga je vervolgens aan je klasgenoten presenteren.

Leerjaar 1

In leerjaar 1 leren we je de basisvaardigheden van onderzoek doen. Elke periode kun je kiezen uit een aanbod van verschillende projecten. Zo kun je zelf ontdekken welke onderwerpen jij leuk vindt en kies je hetgeen waar jij nieuwsgierig naar bent.

“Bij O&O ga je zelf aan de slag om een bestaand probleem op te lossen. Je maakt er supertoffe dingen!”
Lindy Rusch, docent O&O

“Bij O&O leer je dat het hebben van lef om te onderzoeken net zo belangrijk is als het resultaat. Durf jij jezelf te overtreffen?”
Tineke den Boon, docent O&O