vmbo kader / theoretisch

Kies je voor vmbo kader/theoretisch? Dan ga je heel praktisch aan de slag met het ontdekken en ontwikkelen van je talenten.

Als vmbo kader/theoretisch leerling volg je bijna hetzelfde onderwijsprogramma als leerlingen die kiezen voor vmbo basis/kader. ​Het verschil is dat de stof soms wat moeilijker of meer is, zodat ​je aan het eind van de tweede klas kunt kiezen voor vmbo-theoretisch. Verder zit je in een iets grotere klas en krijg je in het tweede jaar het vak Duits.

Je volgt in de onderbouw een aantal verplichte kernvakken, zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Maar je gaat ook veel doen. Tijdens speciale talenturen bouw je ​bijvoorbeeld verder aan je talent en ontdek je nieuwe interesses. Dit is handig als voorbereiding op je profielkeuze in de bovenbouw. Heb je bijles of extra ondersteuning nodig? ​In de onderbouw kun je je elke week inschrijven voor een uur Hulp Op Maat. ​Deze bijlessen worden gegeven door onze eigen vakdocenten. Verder praat je minimaal drie keer per jaar met je mentor ​tijdens een lob-gesprek. Samen met je ouders heb je twee tot drie keer met jaar een driehoeksgesprek. Bijvoorbeeld over hoe het op school gaat, over persoonlijke dingen ​en over jouw toekomst.

In de derde en vierde klas basis of kader kun je bij ons op de Dijkstraat kiezen tussen het profiel ‘Economie & Ondernemen’ en ‘Zorg & Welzijn’. Naast verplichte vakken volg je keuzevakken die je zelf kiest en dus helemaal bij jouw interesses passen.

Er zijn veel verschillende keuzevakken waaruit je kunt kiezen, bijvoorbeeld de keuken, mode & design, uiterlijke verzorging, presentatie & styling, organiseren van een activiteit en ondersteunen bij sportactiviteiten. Daarnaast mag je er ook voor kiezen om een keuzevak te volgen bij een bedrijf tijdens een wekelijkse stage in die periode.

Als na klas 2 blijkt dat vmbo-t het beste bij jou past, vervolg je je opleiding op de locatie Griftdijk.

Meer informatie over vmbo kader/theoretisch? Kijk bij de locatie ‘Dijkstraat‘.

ander onderwijs

vwo+

Ben je nieuwsgierig? Vraag je altijd waarom? Leren gaat je gemakkelijk af en je gaat […]
lees verder

havo / vwo

Kies je voor havo/vwo? Dan maak je tijdens gevarieerde lessen kennis met onderzoeken en ontwerpen […]
lees verder

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.

Loting

Tijdens de inschrijfweek van 25 – 31 maart hebben zich veel nieuwe leerlingen op onze school aangemeld, daar zijn we heel dankbaar voor!

Op de Griftdijk wordt er niet geloot. Er is ruimte voor alle leerlingen die zich als eerste keuze hebben aangemeld voor deze locatie. Mocht je geen gebruik willen maken van de plaatsing, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Dit kan telefonisch (024 – 329 77 40) of per e-mail.

Op de Dijkstraat is er helaas wel geloot. De ouder(s)/verzorger(s) van de uitgelote leerlingen zijn op donderdagochtend 4 april 2024 benaderd. Wij hopen dat al deze leerlingen spoedig een passende nieuwe school kunnen vinden.