stages

Al vanaf de brugklas bereid je je voor op belangrijke keuzes. Dit doe je vooral met je mentor, in de mentorlessen en in individuele gesprekjes. Tijdens talenturen, speciale uitjes en activiteiten leer je de geheimen achter beroepsgebieden kennen, zoals de zorg, economie, groen of techniek. In verschillende lessen en projecten kom je ook meer te weten over bepaalde studies en beroepen.

Praktijkervaring doe je op tijdens de Doedag van Betuwe on Stage in klas 2 en je stages in klas 3 en 4, ​maar zelfs in klas 1 heb je al een dag snuffelstage. Je loopt dan een dag stage bij je vader, moeder of een andere bekende. Je krijgt zo echt een beeld en gevoel bij het werken in een bedrijf of instelling. Dit helpt je bij het opbouwen van je netwerk en het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding en misschien wel een uiteindelijke (bij)baan.

Met vragen over je vakkenpakket, vervolgstudie of eventuele beroepskeuze kun je aankloppen bij je mentor, maar je bent ook welkom bij de decaan. Zij kent alle mogelijke vervolgopleidingen en weet vaak waar je de leukste en meest interessante beroepsgerichte stages kunt lopen. Op de Dijkstraat is dat meneer Hendriks: f.hendriks@citadelcollege.nl

heb je vragen of wil je meer weten?

Op onze website staat heel veel nuttige en leuke informatie. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt of ergens meer over wilt weten. Is dat zo? Druk op onderstaande knop en vul het contactformulier in.