je doet het niet alleen!

Bij Onderweg sta je zelf aan het roer maar je doet het niet alleen. Er loopt altijd en docent rond, die je kan helpen met vragen, werken en leren. De docenten en je mentor nemen de tijd om één op één met jou te bespreken waar je mee bezig bent of waar je mee zit. Er zijn regelmatig vakdocenten aanwezig (experts) die alles weten van één vak. Zij geven instructie en je kunt ook vragen aan ze stellen in je eigen werktijd.

Wat doet de docent?
Die is altijd in de werkruimte aanwezig. De docent zoekt samen met jou naar wat je boeit en hoe je daar het best aan kunt werken. De docent beantwoordt je vragen en houdt in de gaten dat je vooruitgaat. De docent stimuleert en motiveert.

Wat doet de mentor?
Die is er voor jou en kent jou goed. Bij de mentor kun je altijd terecht met vragen en problemen. De mentor luistert naar je en zoekt samen met jou naar oplossingen. Zij of hij houdt in de gaten hoe het met je gaat. Niet alleen wat het leren betreft, maar ook op het persoonlijke vlak. De mentor voert coachgesprekken met je. De mentor begeleidt en coacht.

Wat doet de expert?
Die weet alles van een bepaald vak. Als de aanwezige docent het antwoord op je vraag niet weet, dan stap je naar de expert: een vakdocent op het Citadel College. Ook komt er dagelijks een expert naar de groep om instructie te geven. Bijvoorbeeld in Nederlands, Engels of mens & natuur.

Wat doen je ouder(s)?
Regelmatig is er contact met je ouders om van elkaar te horen hoe het met je gaat. Ook zouden we het fijn vinden als we je ouders kunnen betrekken bij bepaalde leervragen. Daarnaast bereid jij samen met je ouders mentorgesprekken voor om de voortgang te bespreken.

Wat doe jij?
Jij bent degene die dingen wilt weten en leren. En als je dat even niet weet dan helpen we je daarbij. Jij hebt vragen en je stelt ze ook. Alleen of samen met andere leerlingen, misschien wel van aan ander leerjaar, zoek je naar antwoorden. Dat kan tijdens werktijd op school, maar ook ergens anders. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een bedrijf of zorginstelling en aan de beroepsmensen daar je vragen stellen.

Bekijk hieronder hoe we je begeleiden bij je voortgang:

Lees meer over Onderweg: